Ovisst på Continental i Gislaved

De 800 anställda på Continentals bildäcksfabrik i Gislaved tvingas leva i ovisshet om framtiden. Företagets vd i Gislaved, Bernard Janotta, vägrar nämligen att kommentera uppgifterna i en tysk tidning i dag som säger att fabriken i Gislaved läggs ned helt till våren.
Continentals ledning i Tyskland bekräftar för Nyheterna att företaget har planer på att lägga ner ytterligare en fabrik i Europa, men uppgifterna om att det är Gislavedsfabriken som hotas vill man inte heller där varken bekräfta eller dementera. Några beslut om en nedläggning är iallafall inte fattade säger Heimo Prokop, som är informationschef. Många av de anställda är dock oroliga. Miriam Espinoza säger till Nyheterna att man länge märkt av neddragningar på Continental och Åsa Hager tycker att företagsledningen borde ge besked och inte låta de anställda leva i ovisshet inför julen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista