Högskolan drabbad av fuktskador

HLK, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping har fått fuktskador i en av huskropparna. Man befarar nu att problemen beror på mögel.
Redan för två år sedan fick en i personalen på HLK problem med ihållande hosta och sedan dess har man gjort ett flertal undersökningar i en av huskropparna för att se vad det kunde bero på. Utan resultat. Men nyligen upptäcktes fukt i en av ytterväggarna och i och med det har den berörda personen skickats hem från sitt jobb. På Högskolefastigheter AB, som äger fastigheten, tycker man det är mycket tråkigt att problemen uppstått, särskilt med tanke på att byggnaden bara är tre år gammal. Där gör man nu allt för att se hur omfattande skadorna är. Bland annat har en oberoende konsult kallats in som just nu undersöker husets ytterväg. Enligt Kent Kieninger på Höfab är det dock ingen risk för studenterna att vistas i lokalerna eftersom de kända skadorna är i den administrativa delen av HLK..
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".