"Vi tar alkoholpolicyn på högsta allvar", säger fritidschefen Kent Kruse. Foto: Karin Malmsten/SR
gislaved

Idrottsklubb anklagas för fyllefest

Nu ska det utredas om funktionärer från ishockeyklubben GSK i Gislaved har brutit mot kontraktet med kommunen och varit onyktra på en blöt fest nyligen. 

En fest där det ska förekommit rikligt med alkohol blir nu ett fall för Gislaveds kommun. Kommunen menar att festen ordnats i GSKs namn och att det förkommit alkohol.

-Det har bokats en fest i bowlinghallen i GSK:s namn och vi vill ställa frågor till föreningen med anledning av detta, säger Kent Kruse, fritidschef i Gislaveds kommun.

Men ishockeyklubben GSK:s ordförande förnekar att det är klubben som anordnat festen.

-Det är ingen GSK-fest och därmed är detta utagerat, säger Börje Eriksson, ordförande i GSK.

De föreningar i Gislaved, som skriver på drog- och mobbingpolicyn, får 30 procent mer i kommunala bidrag till ungdomsverksamheten. En policy som även GSK skrivit under.

Men GSK:s ordförande Börje Erikssson hävdar att det var en privat fest, där det också fanns de som brukar vara GSK-funktionärer, men var inget klubben stod bakom. De funktionärer som fanns med var där privat, enligt Börje Eriksson.

I slutet av maj har klubben kallats in till ett möte med kommunens fritidschef.

-Vi tar alkoholpolicyn på högsta allvar, säger fritidschefen Kent Kruse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".