Fotboll

J-Södra orkade mer än Trollhättan

Matchen mellan Jönköpings Södra och Trollhättan kommer inte att gå till historien som den mest välspelade. Mellan två lag som ofta vill betona hur vältränade de är, så hade hemmalaget mest ork och kunde därför vinna med 2-0.

- Det kändes som att de inte orkade. Det är rätt krävande att bara spela långbollar, sade J-Södras Tommy Thelin som gjorde 1-0 i den 76:e matchminuten.

Samma analys gjorde FCT:s duktige målvakt Tobias Wennergren.

- Vi hade kontrollen i 65 minuter, men sedan började de få tryck på oss. Tyvärr tog vi inte tillvara på våra målchanser i den första halvleken, sade Wennergren.

FCT hade två målchanser som det kunde blivit mål på. Närmast var Petter Digneus som hade ett jätteläge inne i straffområdet, men skottet gick tätt utanför.

J-Södra fick aldrig igång något eget spel i den första halvleken och hade svårt med FCT:s långa bollar.

Men efter drygt en timmes spel kom förändringen i matchbilden utan att det var någon kvalkad av målchanser från J-Södras sida.

Tommy Thelin bredsidade elegant in 1-0 efter 76 minuter och sedan var det inget snack om hur det skulle sluta. FCT gick på knäna och förmådde inte att skapa något framåt, även om man gick ner på en trebackslinje. Istället blev det ytor bakåt och på en sådan chans kunde Patrik Redo göra 2-0 i slutskedet.

I hemmalaget gjorde återigen Tommy Thelin en övertygande insats och var bäst i J-Södra. I FCT ska Olof Hviden-Watson framhållas.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se