Pappa häktad misstänkt för mord på sin dotter

Det som från början såg ut som en olycka misstänks nu vara mord. I dag häktades en pappa från länet för att ha mördat sin egen dotter.
Det var i början av augusti som en minderårig flicka hittades död i utkanten av ett samhälle i länet. Hon hade gått ut på promenad tillsammans med sin pappa, som kommit på besök. Enligt honom försvann dottern under promenaden ute i naturen och när andra anhöriga senare hittade henne livlös, trodde man att hon råkat ut för en olycka. Men ganska snart kom det fram uppgifter som pekade mot att allt inte stod rätt till. Polisen avvaktade rättsläkarens undersökning av flickan och resultatet av den, stärkte misstankarna om att hon utsatts för brott. Pappan, som är i 20-årsåldern, bor på en annan ort, greps och i dag häktades han som på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den starkare graden av misstanke. Vid häktningsförhandlingarna förnekade mannen anklagelserna. Polisens teori är att pappan tagit livet av sin dotter och sen försökt få det att se ut som en olycka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".