Journalistkonflikt avblåst

Klockan 13:00 på fredagen blåstets konflikten mellan Tidningsutgivarna och Svenska Journalistförbundet av. Både facket och arbetsgivaren sa ja till medlarnas bud. Om konflikten hade utökats så hade länets dagstidningar inte fått publicera några bilder i morgon.
Svenska Journalistförbundets konfliktåtgärder såg ut som en tre-stegs-raket. Först sattes en övertidsblockad in och idag skulle ett bildförbud satts i verket och om det inte hade hjälp skulle journalisterna strejka. Här i länet har alla stora dagstidningar varit indragna i konflikten och om det inte hade blivit ett ja till medlarbudet idag - ja då hade din morgontidning varit fattig på bilder imorgonbitti. Medlarbudet innebär att journalisternas krav på fortsatt kontroll över sina artiklar - det som kallas för upphovsrätt - behålls och att lönerna höjs med 8,7 procent under tre år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista