kanot

Dansk mygga sänkte Paldanius

Ibland hjälper det inte att vara en av de bästa i världen. En dansk mygga sänkte i veckan Jönköpingskanotisten Sofia Paldanius, som tvingades till operation.

I helgen har världscupen i kanot kört igång, det har tävlats i Tjeckien.

Men vår största internationella kanotstjärna var inte med. En opererad axel och - EN MYGGA har nämligen ställt till det för Jönköpings Sofia Paldanius.

– Jag har valt att ta det lite lugnare med tävlandet den här säsongen. Jag avstår den här världscupen och en världscup till nu i maj och gör min stora internationella premiär först i juni. Anledningen är främst att jag opererade axeln i höstas. Det blir ett litet mellanmål innan jag drar igång för fullt inför OS 2012.

Men - även om hon hade velat vara med redan nu så hade hon nog inte kunnat, allt beroende på en dansk mygga.

– Det är nästan lite komiskt. När jag tävlade i Köpenhamn för två veckor sedan blev jag myggbiten, sedan fick jag en infektion i ett av mina myggbett på knäet och det svullnade upp rejält.

– Jag käkar nu penicillin och fick ta det lugnt några dagar. Det var riktigt illa, sådant där kan ju gå in i kroppen och sätta sig. Jag var allmänpåverkad, men nu är det bra. Jag fick göra en liten operation och skar hål - det hade blivit en böld säger Paldanius.

Men även i Paldanius frånvaro var Jönköping med bra. Paldanius klubbkompis Anders Gustavsson kom tvåa idag i k1 500 meter. Han var en knapp sekund bakom en fransman.

Igår var Gustavsson trea. Då var distansen 1000 meter.

Sofia Paldanius hon lovar i alla fall att vara med i Rocksjöregattan i Jönköping, som avgörs kommande helg.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista