1 av 2
2 av 2
roadracing

Starby siktar framåt

Det har gått undan på racingbanan i Anderstorp i helgen, där har första SM-deltävlingen i roadracing avgjorts. Calle Starby från Kärda är ett av framtidsnamnen som visade upp sig.

Några framskjutna placeringar för ”våra” förare, från Jönköpings län, blev det inte i den första SM-deltävlingen. I SM-klasserna - 125 racer, 250 racer, pro-superbike och superstock 600 - så noterar vi inte en enda topp 10-placering för länsåkarna.

Bäst placering kom istället på lördagen, av Starby som då slutade elva i superstock 600.

– Jag startade som 12:a, men bommade starten och passerade som 16:e man efter första varvet. Jag lyckades ta mig upp till elfte plats efter den starten säger Calle Starby.

– Jag är helt klart nöjd med den platsen. Jag förväntar mig inte så mycket här, de här killarna är duktiga så jag är glad om jag tar SM-poäng överhuvud taget första tävlingen.

På söndagen slutade Calle på en sextonde plats. Calle är bara 18 år och har en bit kvar till de allra bästa i superstock 600.

– Många av dem har hållit på i många år, många har kört i 10-15 år och har kört EM och VM i olika klasser. Man känner sig rätt liten bredvid dem säger Starby, som bara kört roadracing sedan 2006.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".