Relationer viktigt när familjeföretaget ska ärvas

Att låta barnen ta över familjeföretaget kan leda till problem, inte bara ekonomiska utan även relationsmässiga. Det här visar en ny avhandling vid högskolan i Jönköping.
För att förhindra problemen är det är viktigt, både för företaget och individen att de nya ledarna skapar sig en egen identitet. Det skriver Annika Hall på Internationella Handelshögskolan i sin avhandling där hon bland annat studerat klädkedjan och familjeföretaget Indiska. Att ta över ett familjeföretag är inte lätt, vare sig för barnen eller föräldrarna. Och Annika Hall har i sin avhandling särskilt studerat hur samspelet mellan familjemedlemmarna påverkar företagets strategiska utveckling. Bland annat har hon tittat på hur hårt knutna familjemedlemmarnas identitet är till företaget och vilka hänsyn som måste tas för att ett arvsskifte ska fungera. En VD kan inte kräva att sonen eller dottern bara ska förvalta det föräldern har byggt upp, liksom att barnen inte kan kräva av sin mor eller far att helt släppa sitt livsverk. Då är det bättre att hitta nya former för samarbetet, att föräldern går över att bli en aktiv ägare till exempel. Hur som helst är det viktigt att föra öppna diskussioner om hur man ser såväl sitt eget arbete och andras insatser menar Annika Hall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".