Ernst & Young försvarar sig från Pronikritik

Nu försvarar sig revisionsfirman Ernst & Young efter att deras insats hos stiftelsen Proni blivit ifrågasatt. "Vi har visst påpekat brister i både 2001 och 2002 års bokföring", säger informationschefen Teresa Palmquist.
Ledningen för stiftelsen Proni hävdar att de fått sina revisioner godkända av revisionsfirmans Jönköpingskontor under sex år. Något som fått dem att tro att allt stod rätt till. Men när Ernst & Young i Stockholm fingranskade stiftelsens bokföring så upptäcktes stora brister och Proni blev av med det Sida-bidrag som finansierade deras verksamhet i Balkan. Nu är Proni på väg i konkurs och vill förhandla om ansvarsfrågan med Ernst & Young.Till följd av det så avsade sig den revisor som har skött Pronis bokföring alla vidare uppdrag hos stiftelsen. En intern granskning har påbörjats hos Ernst & Young och först efter den tar de kontakt med Proni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".