Inga lediga lägenheter i Jönköping

Bostadsbristen i Jönköping är nu så akut att studenter tvingas ta in på hotell för att lösa bostadssituationen. De kommunala bostadsbolagen har inte en enda lägenhet kvar att hyra ut och det har aldrig tidigare inträffat.
För bara tre-fyra år sedan hade det kommunala bostadsbolaget Vätterhem hundratals outhyrda lägenheter och störst problem hade man på Råslätt där allt för många lägenheter stod obebodda. Man talade till och med om att riva husen. Men sen har det gått fort. Allt fler studenter har svårt att få tag i bostad. Enligt Malin Mathisen, vice ordförande i Jönköpings studentkår, har flera studenter tvingats ta in på hotell för att lösa situationen och det har aldrig tidigare inträffat. Enligt Inga Fredlund, uthyrare på Vätterhem, får hon ofta säga nej till de som söker lägenhet. Visserligen ger det klirr i kassan för bostadsbolagen men när det blir slagsmål om lägenheterna, ja då är det de svaga som blir utan, menar Inga Fredlund
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".