Socialdemokrater vill privatisera!

Från att förut ha sagt blankt nej till att lägga ut mer av kommunens verksamhet på privata ägare, så gör de styrande politikerna i Jönköpnig nu en rejäl kovändning. Den pressade ekonomin gör att tekniska kontoret vill titta på om man kan låta någon annan än kommunen göra en del av arbetet.
Tekniska kontoret har lagt ett förslag att se över om man kan konkurrensutsätta och låta privata aktörer i större utsträckning göra det som kommunen gör idag. Det skulle kunna göra verksamheten billigare och effektivare hoppas man. Nu säger kommunalråd Per Larsson (s) att han kan tänka sig att stöjda förslaget. Från att år efter år ha sagt nej till den borgerliga oppositionens förslag att utreda privatiseringar, tycks alltså partiet ha vänt i frågan. Moderata kommunalrådet Carina Lundeholm är förstås glad att socialdemokraterna nu går med på deras krav, men samtidigt besviken att det inte skett tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".