Vätterhem strider med Boverket

Kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping handikappanpassade inte sina nybyggda lägenheter och nu förlorar man en halv miljon kronor i stadsbidrag. Orsaken är att Boverket tycker att lägenheterna är för små.
När kommunala bostadsbolaget Vätterhem i Jönköping byggde två nya höghus med lägenheter i centrala Jönköping, sökte man också ett så kallat ekobidrag. Totalt skulle man få över en halv miljon kronor om man uppfyllde kraven. Men nu visar det sig att lägenheterna inte håller måttet i plan och bygglagen. Dörrar och utrymmen, bland annat till toaletterna, är för små för att klara kraven för funktionshindrade. -Bland annat är toaletterna för små, det fungerar inte för rullstolsburna att använda dem, säger Annika Wessel, jurist på Boverket till nyheterna. Kent Sandén, VD på Vätterhem, avvisar kritiken. -Vi har inte gjort något fel. Vi följer boverkets normer till punkt och pricka och anser att vi har rätt till de 530.000 kronorna. Boverket kräver å sin sida att Vätterhem bygger om lägenheterna för att betala ut bidraget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".