Mullsjö

Proppfullt på förskolan

Mullsjö kommun har haft alldeles för många barn på kommunens förskoleavdelningar det senaste året och arbetsbelastningen på förskolepersonalen har varit på tok för hög. Den kritiken framkommer i en färsk revisionsrapport gjord i kommunen.

Mullsjö kommun har länge haft stora problem med många som velat få plats i förskolan. Och förra året fylldes de sex kommunala förskolorna till bristningsgränsen.

Enligt rapporten tog man in så många barn på de befintliga förskolorna att man istället hade kunna fylla 2, 5 nya avdelningar.

- Det har varit ett orimligt tryck, men i och med att en privat avdelning har öppnat så har trycket minskat, säger Andreas Carlsson, kristdemokrat och ordförande i barn- och utbildningsutskottet.

Trycket är inte rikigt lika hårt just nu men fortfarande finns enligt Andreas för många barn fortfarande.

När revisorerna granskade verksamheten och pratade med personalen så kom det fram att personalen har haft en jobbig tid med alldeles för hög arbetsbelastning och den upplever inte att politikerna har någon koll på vad dom gör när det gäller barnomsorgen.

Och den kritiken har dom nu fått genom rapporten, dom är inte tillräckligt tycliga med vad dom vill med förskoleverksamheten och revisorerna kräver nu att politikerna ger sig ut bland förskolorna och pratar med personalen.

- Vi har tagit till oss varningsklockan, vi har tagit beslut på att göra tillsynsbeslut på alla förskolor och kommer ha ökad kontakt med förskoleenheterna, säger Andreas Carlsson

Reporter Pernilla Arvidsson
 pernilla.arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista