Höjda dagisavgifter föreslås i Jönköping

Lägg ned Adelswärdska skolan i Skärstad och höj dagisavgiften på uppemot 700 kronor per år. De förslagen förs nu fram för att skolan i Jönköping ska kunna spara 20 miljoner kronor.
En av länets äldska skolor, Adelswärdska skolan i Skärstad med anor från 1800-talet är återigen hotad. Flera gånger tidigare har den ur arbetsmiljösynpunkt utdömda skolan varit hotad, men när skolorna i kommunen nu ska spara 20 miljoner nästa år, så förs förslaget fram igen. Enligt vad Nyheterna erfar så har tjänstemännen på skolförvaltningen nu lagt fram ett förslag om att man inte ska bygga någon ny skola i SKärstad istället för Adelswärdska. Istället ska ett 50-tal barn flyttas över till Landsjöskolan en halv mil därifrån. Om politikerna beslutar att lägga ned skolan är det tvärt emot vad man skriver i sitt kommunprogram där det står att alla glesbygdsskolor ska bevaras. Dagisavgifterna föreslås också höjas nästa år. Tillsammans med maxtaxehöjningen kan det bli nära 700 kronor dyrare per år att ha barn på dagis i Jönköpings kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".