Jönköping

Ny brandstation i sikte

Räddningstjänsten i Jönköping ska undersöka behovet av ännu en brandstation i kommunen.

Enligt räddningschefen Bengt Martinsson, så kan en ny brandstation behövas, för att korta utryckningstiderna och ge bättre service till medborgarna i Jönköpings kommun.

– En ny station kommer förhoppningsvis ge bättre framkörningsmöjligheter och på det viset kan man korta insatstider som vi kallar det, säger Bengt Martinsson.

Sedan 1990 har man vid olika tillfällen utvärderat behovet av ännu en brandstation i Jönköpings kommun. Läget för en sådan station är fortfarande oklart eftersom det inte finns någon mark utstakad ännu, men troligast är att den i så fall hamnar söder eller västerut. Bengt Martinsson säger att på sikt kommer det att behövas en station till beroende på hur och åt vilket håll kommunen expanderar.

En ny brandstation skulle göra att förutsättningarna vid utryckningar blev bättre och utryckningstiderna skulle därmed också kortas, säger Bengt Martinsson.

– Vi följer ju utvecklingen i samhället och på det viset försöker vi se hur vi kan optimera våra insatser genom att ändra organisationen eller skaffa nya lägen för brandstationer till exempel, säger Bengt Martinsson.

Reporter Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista