Nya uppgifter i Hells Angels-utredningen

Kopplingen till Jönköpings län blir allt svagare i den stora brottsutredning som pågår mot personer med anknytning till Hells Angels.

Det var i början av maj som polisen slog till och tog in 16 personer för förhör, samt gjorde husrannsakningar. Enligt de första uppgifterna greps en man från Gislaveds kommun, men det har nu framkommit att han enbart har förhörts som vittne och inte är misstänkt för något.

Då påstods också att den mcklubb han tillhör var fullvärdiga stödmedlemmar till Hells Angels. Att mcklubben i Gislaveds kommun skulle vara stödmedlemmar bestrids helt av klubbens kontaktperson som säger till nyheterna att de ryktena nog har kommit i svang eftersom de har stött på medlemmar i Hells Angels på större mc-fester.

Fortfarande sitter sex personer häktade med anknytning till Hells Angels som misstänkta för ekonomiska brott i mångmiljonklassen. Det är polisen i Värmland som gör utredningen och ansvarig åklagare säger att utredningen hinner inte bli klar tills på fredag då domstolen begärt att åtal ska vara väckt.

Enligt polisen är ungefär hälften av de gripna tidigare straffade för grov brottslingar och de är i åldern 25 år och uppåt.

Den man från Gislaveds kommun som förhörts som vittne vill inte uttala sig om sin roll i den stora utredningen med ankytning till Hells Angels.

Karin Malmsten
karin.malmsten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista