speedway

Piraterna dominerar i VM-truppen

Piraterna från Motala har flest förare i den svenska lag-VM-truppen i speedway: Jonas Davidsson, Antonio Lindbäck och Daniel Nermark. Truppen innehöll annars inte några större överraskningar.

Några direkt oväntade namn fanns inte med när förbundskaptenen Tobias Johansson på tisdagen presenterade sitt manskap. Av truppens tio förare kommer fem att finnas på startlinjen när Sverige kör kval i danska Vojens den 11 juli mot Danmark, Ryssland och Tjeckien. Vinnaren är direktkvalificerad till finalen i polska Leszno den 18 juli. Tvåan och trean får chansen att kvala in till finalen via race-off.

-Jag tycker vi har ett lag som ska kunna vara med och slåss om guldet. Våra toppförare Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren har lyft sig ytterligare i år och dessutom har vi tillgång till Antonio Lindbäck i år. Ska man lyfta fram något lag som favoriter får det nog bli Polen tack vare hemmabana, säger Tobias Johansson.

Förra året tog Sverige brons. Danmark vann då före Polen.

Truppen: 
Jonas Davidsson, Antonio Lindbäck och Daniel Nermark, alla Piraterna, Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren, Dackarna, Peter Ljung och Tomas H Jonasson, Vetlanda, David Ruud, Lejonen, Sebastian Aldén, Valsarna, Magnus Zetterström, Smederna.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista