fotboll

Husqvarna segrade i Smålandsderbyt

Husqvarna tog andra raka segern, efter en tuff inledning av säsongen, när de något överraskande besegrade Öster på Vapenvallen med 3-1.

- Vi är i bra form nu, tyckte lagkaptenen Erik Backlund.

Husqvarna har tappat många onödiga poäng genom att kryssa, bland annat mot bottenlaget Torslanda hemma. Öster kom till Vapenvallen med tre raka segrar och hade öst in mål, tolv stycken på dessa matcher.

Inte oväntat tog Öster hand om taktpinnen direkt och satte tryck på Husqvarna, som knappt fick låna bollen första kvarten. På tolv minuter vaskade Växjölaget fram sex hörnor, varav en nickades i ribban.

- Vi kom stärkta ur det, att vi klarade fasta situationer där vi varit svaga tidigare, sade Backlund.

Därefter jämnades matchen ut och i den 43:e matchminuten gjorde Husqvarna 1-0 genom Erik Backlund.

Öster började andra halvlek lika bra som man började den första och efter 48 minuters spel kom 1-1, men precis som i första halvlek ebbade trycket ut.

När Stefan Bohman gjorde 2-1 efter 71 minuter tvingades Öster flytta fram än mer folk och blottade sig bakåt. På en kontring kunde Vladica Zlojutro göra 3-1 och sen var det avgjort.

- Vi tog för oss i närkamperna och jag tycker vi vann rättvist, sade Backlund.

Segern var HFF:s andra raka och laget avancerade upp till en sjunde plats. Och upp till Öster skiljer det bara en poäng...

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Husqvarna FF-Öster 3-1 (1-0)

1-0 (43) Erik Backlund
1-1 (48) Tobias Häll
2-1 (71) Stefan Bohman
3-1 (84) Vladica Zlojutro
Publik: 603

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista