elmia woods

Utställare kan överge mässan

Flera av de stora utställarna på Elmia Wood överväger att i framtiden lämna mässan. Anledningen är att många tycker det kostar för mycket och att det även finns andra sätt att marknadsföra sig på.

– Jag har hört att vissa sagt att det blivit så dyrt att de velat stiga av, men det har ju funnits avtal skrivna. Men det förekommer diskussioner kring det här, det vet jag säger Henrik Dahl som representerar ett av de stora skogsmaskinsföretagen.

Den 3 - 6 juni är det dags för en ny Elmia Wood-mässa och precis som senaste mässan 2005 kommer de att hålla till i Bratteborg utanför Vaggeryd.

I år är det ett drygt 40-tal färre utställare än senast, men ändå blir det en större mässa sett till antal kvadratmeter.

– Det beror på lågkonjunkturen, folk ser om sina hus. Även om vi inte märker av lågkonjunkturen på våra siffor och på bokningsfrekvensen så hör vi ju snacket. Vi är ju inte dummare än att vi förstår att de har det tufft säger Per Jonsson som är programansvarig på Elmia.

– Jag tror att vi kommer närmare och närmare en brytning där vi ser andra medier ta över en del av det mässorna gjort tidigare. Man letar efter lösningar som ger lika mycket, eller mer, för mindre pengar säger Henrik Dahl.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista