Jasidan agerade poliser för att stoppa sabotage

Utrustade med videokamera har personer som arbetar med Eurokampanjen inatt spanat efter de som saboterar deras Ja-skyltar.
Skadegörelsen av skyltar med Ja-reklam har varit omfattande den senaste tiden runt om i länet. Men inatt har man från jasidan legat och spanat efter sabotörerna. -Vid ett-tiden såg vi hur de satte upp meddelande på våra afficher, vi följde efter bilen till Jönköping där de fortsatte att sätta upp meddelande på våra skyltar, förkalarar Magnus Norbäck som arbetar med Eurokampanjen. Vad var det för meddelande? -Det var typiska nej-meddelande som att vi låter oss inte luras en gång till som sattes upp vid våra skyltar, säger Magnus Nordbäck. Magnus Norbäck och hans kollegor på Jasidan lyckade också filma gärningsmännen. Genom filmen har polisen kunde identifiera två personer, en man och en kvinna i dryga 20-års åldern som nu misstänks för skadegörelse. Hur känns det att ni lyckades få tag i dom? -Det känns undebart för vi har haft sabotage varje natt och nu har våran spaning äntligen gett resultat, säger Magnus Norbäck.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".