Biskopen propagerar för ett ja till EMU

Nu ger sig biskopen i Växjö Stift, Andres Wejryd, in i EMU-debatten. Tillsammans med tre andra biskopar och ett tiotal kyrkopolitiker från de fyra borgerliga partierna och socialdemokraterna har Anders Wejryd skrivit under ett ja-upprop.
Det är mindre än en vecka kvar till folkomröstningen om EMU, när Anders Wejryd tillsammans med tre andra biskopar i Svenska kyrkan, öppet går ut och förespråkar ett JA till Euron. I ett upprop menar Wejryd och hans kollegor att det "bästa sättet att skapa förutsättningar för fred och ekonomisk och social utveckling i Sverige är att rösta JA nu på söndag". Förutom Wejryd har bland andra Stockholms biskop Caroline Krook också skrivit under uppropet. Men Anders Wejryd är noga med att poängtera att detta är hans personliga åsikt - inte Svenska Kyrkans. Även om biskoparna tycker att ett JA i folkomröstningen vore det bästa för Sverige, skriver de också att det inte finns några garantier för att ett fullt medlemskap i EMU ger fortsatt låg ränta eller låg arbetslöshet". Men, anser de, "det går inte heller att säga att utanförskap ger tillväxt och välfärd".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".