Kritik mot munkavle inom kd

När kristdemokraternas partiledare Alf Svensson yrkade rättning i leden, det vill säga att kristdemokrater med olika uppfattning om EMU inte skulle debattera med varandra, så uppfattade många det som en munkavle på alla inom partiet som säger nej till EMU.
En av dom är kristdemokraternas kommunalråd i Sävsjö, Stefan Gustavsson som är kritisk mot att debatten stryps. Han är besviken på Alf Svenssons uttalande om att kristdemokrater som inte ställer upp på partilinjen i folkomröstningen bör avstå från att delta i debatten. Stefan Gustavsson upplever det som om man försökt att utöva påtryckningar mot kristdemokrater med avvikande uppfattning, men det förnekas av kristdemokraternas Ja-general Göran Hägglund. Han tror att Alf Svenssons uttalande om hur kristdemokrater skulle uppträda de sista veckorna och undvika interndebatt kan ha missuppfattats som ett försök till munkavle
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".