SJ säger upp samtliga i Nässjö

Samtliga lokförare, tågmästare och tågvärdar i Nässjö varslas om uppsägning. SJ ska minska sin personalstyrka med sammanlagt 700 personer och då är Nässjö en av dom drabbade orterna.
SJ vill att tågen i stället ska bemannas med personal från Stockholm och Malmö när det gäller fjärrtågen, och från Falköping när det gäller Vättertågen. Rolf Sjöstrand, klubbordförande för SEKO i Nässjö säger till nyheterna att tågresenärerna kommer att drabbas av nerdragningarna genom att det blir sämre service på tågen. I värsta fall kan tåg komma att ställas in när det fattas personal, eftersom det inte kommer att finnas några marginaler i framtiden. Närmare 45 personer kommer att förlora jobben i Nässjö om varslen om uppsägningar blir verklighet. Den 23 september inleds MBL-förhandlingarna, men Rolf Sjöstrand hyser inga större förhoppningar. -SJ hävdar att de har räknat rätt när det gäller besparingarna, så när det gäller orterna och nerläggningarna där tror jag inte att det blir några förändringar, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".