Jönköpings kommun kände till Evox Rifas flytt

Jönköpings kommun kände i flera veckor till att Evox Rifa skulle lägga ned sin fabrik i Gränna och därmed riskera att göra 150 anställda arbetslösa. Men företagsledningen var aldrig beredd att diskutera alternativa lösningar med kommunen, säger näringslivschef Lena Willstrand
När pressmeddelandet skickades ut igår eftermiddag att Evox Rifa skulle lägga ned i Gränna och 150 personer misster jobbet, så skickades meddelandet även till Jönköpings kommuns näringslivskontor. Men där kom beskedet inte som någon överraskning. I flera veckor har man där känt till att fabriken var hotad och man har haft flera kontakter med företagsledningen för att höra vad man kan hjälpa till med för att förhindra flytten. Företagsledningen hörde då efter om kommunen var intresserad av att köpa fabriksbyggnaden, men några förhandlingar kom aldrig igång innan nedläggningsbeskedet kom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".