Lindh opereras fortfarande

Utrikesminister Anna Lindh opereras fortfarande på Karolinska sjukhuset i Stockholm. Läkarna bedömer hennes tillstånd som allvarligt.
Utrikesministern opererades ända fram till klockan ett inatt. Då gjordes ett uppehåll i operationen men nya blödningar upptäcktes och operationen återupptogs igen. Enligt läkarna på Karolinska sjukhuset har utrikesministern kraftiga blödningar från en leverskada och från flera stora blodkärl i buken. Anna Lindh har fått blodtransfusion. Enligt Ekot fortsätter läkarna att operera utrikesministern nu under morgonen. Under förmiddagen kommer sjukhuset att ge ny information om Anna Lindhs tillstånd. Attentatsmannen är fortfarande fri men jagas av ett stort polisuppbåd i Stockholmstrakten. Under morgonen kommer regeringen att ha ett sammanträde och efter det mötet ska alla partiledarna för riksdagspartierna samlas till ett möte. Utrikesminister Anna Lindh knivskars i centrala Stockholm klockan 16.20 igår. Det inträffade på varuhuset NK vid Hamngatan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".