Kvinna tog klubbens pengar

Idag inleddes rättegången mot den 44-åriga kvinna från Vätterbygden som står åtalad för att hon förskingrat över 300 000 kronor från en idrottsförening i Jönköpings kommun. Kvinnan var under rättegången mycket ångerfull och sa att hon inte visste varför hon tagit klubbens pengar.
Kvinnan är gift med föreningens kassör och hjälpte honom med klubbens ekonomi. Efter ett par år skötte hon själv klubbens ekonomi. Och för att få sin egen ekonomi att gå ihop, tog hon pengar från klubben och betalade tillbaka på hennes privata lån. 44-åringen förfalskade kontoutdrag från banken för att dölja sitt brott. Men när klubbens orförande gick till banken för att kolla kontot i samband med en eventuell ombyggnad fanns det bara 1 500 kronor istället för en halv miljon. Och när detta upptäcktes gick kvinnan tillsammans med sin man till polisen och erkände sitt brott. Den 44-åriga kvinnan erkände även att hon tagit 110 000 kronor från sin före detta arbetsgivare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista