Politiskt bråk om hotad ögonklinik

Moderaten och landstingsrådet Per-Anders Johansson anser att socialdemokraterna och centern medvetet stoppat planerna på att låta fyra ögonläkare ta över ögonkliniken på Höglandssjukhuset.
- Jag blir både arg och ledsen över detta, för det är någon slags politiskt klanteri som nu i värsta fall innebär att Eksjö mister ögonkliniken, säger Per Anders Johansson, landstingsråd för moderatena. Enligt Per Anders Johansson så fanns det ett förslag färdigt på hur man skulle kunna låta fyra ögonläkare ta över kliniken på entreprenad. De senaste åren har det inte funnits några ordinarie läkare på kliniken, istället har man fått lösa situationen med hjälp av vikarier och hyrläkare. Fyra ögonläkare erbjöd sig att ta över kliniken i privat regi, men landstinget har inte kommit med något besked och nu är läkarna inte längre intresserade av att ta över kliniken. -Det är ju så att vi måste lösa detta på ett bra sätt och då måste man se det ihop med sjukhusen i Värnamo och Jönköping och i det läget är jag lite tveksam till att man bryter ut en enhet som skulle drivas i privat regi, säger centerns Evert Wirfeldt till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".