Många bryter regnig Vätternrunda

Dåligt väder, knäskador och många cyklar som har gått sönder. Ovanligt många bryter årets upplaga av rekordstora cykel-loppet Vätternrundan som avslutas under lördagseftermiddagen.

Över 800 personer hade brutit vid 13-tiden. Det är fler än normalt och enligt arrangören är en orsak det kyliga och regniga vädret.

- Varje minut kommer det folk som bryter. Vi har alltid befarat detta när det blir dåligt väder, men vi försöker vara uppmuntrande och förstående, säger Ingvar Stål, funktionär på depån på Elmia i Jönköping, där många cyklister stannar för att äta.

- Två punkteringar och en trasig eker, så nu ger jag upp, säger Mikael Brink som väntar på bussen för att lämna Jönköping.

Men Karin Elf kämpade vidare efter en korv med mos på Elmia.

- Läget är bra men det är blött i baken efter allt regn som skvätter upp. Jag försöker att undvika att cykla för nära klungorna och cykla säkert, säger Karin Elf.

Inga allvarliga olyckor hade rapporterats vid 13-tiden. Ett 20-tal cyklister har uppsökt sjukhus och det är färre än normalt. Fortfarande fanns då över 9 000 av 15 000 cyklister kvar kvar i Vätternrundan som avslutas senare under lördagen.

Jenny Almlöf
jenny.almlöf@sr.se