Pingstvänner ska lära om rovdjur

När pingströrelsens konferens Nyhemsveckan nu är igång utanför Mullsjö kommer besökarna inte bara få lära sig mer om Jesus, dom ska också få veta mer om vargen.

I år ska länsstyrelsen finnas på plats för att informera om våra svenska rovdjur med en rovdjurslåda som innehåller tassar och skinn från bland annat lodjur och varg.

- Vi ska berätta lite mer om rovdjur som kan förekomma i trakten för att få ökad acceptans för att få rovdjuren att finnas kvar i Sverige. Det är ju så mycket folk på Nyhemsveckan som vi kan träffa på ett enda ställe, säger Jens Matsson.

Bland dom tusentals pingstvänner från hela landet som samlas till den årliga Nyhemsveckan som just nu pågår strax utanför Mullsjö, finns alltså också länsstyrelsen på plats.

Än så länge finns det enligt länsstyrelsen inga vargar eller björnar som etablerat sig i vårt län, däremot händer det att vargar och björnar då och då kommer på tillfälligt besök. Men i framtiden kan vi få räkna med fler rovdjur och därför är det viktigt att informera, säger Jens Matsson.

Vad tror du om Pingstvännernas acceptans för rovdjuren?

- Oj, den är nog väldigt god! Jag vill ändå tro att de flesta människorna har en positiv inställning till rovdjur, säger Jens Matsson.

David Svanberg
david.svanberg@sr.se