Fotboll

Måltorka för J-Södra

Falkenberg besegrade rättvist Jönköpings Södra med 1-0. Målet gjordes i den första halvleken av Johan Swahn. J-Södra hade svårt att skapa målchanser och brände en straff i slutsekunderna.

- Prestationen är okej, men vi får inte missa som vi gör. Vi har tre hundraprocentinga målchanser som jag ser det, sade Daniel Karlsson.

Ricardo Santos kunde fixat en poäng för J-Södra. På tilläggstid fick J-Södra en straff efter att en Falkenbergsspelare fått bollen på handen i straffområdet. Straffen var dock inte bättre slagen än att målvakten Stojan Lukic kunde rädda.

Tommy Thelin hade annars bästa chansen för J-Södra, men sköt utanför när han var fri.

Semesteruppehållet ser ut att komma ganska lägligt för J-Södra, som tycks ha hamnat i en svacka. Det märks inte minst i anfallsspelet och laget har svårt att göra mål.  På de fem senaste matcherna har J-Södra inte gjort något spelmål, bara ett på straff mot Ljungskile.

- Ett uppehåll är trevligt, men det hade varit skönare med en poäng idag. 17 poäng fram till nu är ändå okej. Vi har varit i botten i tre säsonger i rad, sade Daniel Karlsson.