Nya omorganisationer inom polisen

Polisen i länet ska omorganiserats igen. Syftet är detsamma som när närpolisreformen genomfördes, att fler poliser ska kunna arbeta ute på fältet. Det säger Göran Hägglund, Polisstyrelsens ordförande till Radio Jönköping.
Tanken med omorganisationen är att samordna polisens verksamhet, till exempel med gemensamma inköp mellan olika län. Allt för att spara pengar för att kunna frigöra fler poliser ute på fältet. Tanken är också att modernisera sig och bättre utnyttja den nya teknik som finns, med till exempel bärbara datorer för de poliser som finns ute. Men han vill inte svara på frågan om tanken även är att slå ihop kommunikationscentralerna i Jönköpings, Östergötlands och Sörmlands län, alltså att polispatrullerna i framtiden ska styras längre bort ifrån de platser där brotten begås. - Det får man nog diskutera, vad som är ändamålsenligt, säger Göran Hägglund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".