Mordmisstänkte mannen har kopplingar till länet

Den 35-årige man som igår greps misstänkt för mordet på utrikesmordet Anna Lindh, bodde från 1995 och flera år framåt på olika adresser i Jönköpings kommun.
En av hyresvärdarna beskriver honom som mycket stökig. Han har också flera gånger dömts i Jönköpings tingsrätt. Så sent som i november förra året dömdes han för våld och hot mot tjänsteman när han skulle omhändertas på järnvägsstationen i Jönköping. Det var den 5 februari förra året som polisen stötte på 35-åringen på järnvägsstationen efter att han tjuvåkt på flera bussar och uppträtt hotfullt mot chaufförer. När han skulle omhändertas gjorde han våldsamt motstånd och dömdes alltså för ett år sedan till dagsböter. 1997 dömdes han också för misshandel, hemfridsbrott och skadegörelse till skyddstillsyn vid Jönköpings tingsrätt. 35-åringen greps på en restaurang igår kväll utanför Råsunda fotbollsstadion i Stockholm och han är skäligen misstänkt för mordet. Han är nu förd till Kronobergshäktet. De första förhören med 35-åringen hölls under natten. Han är en av flera misstänkta men hittills den enda som gripits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".