Fritidsnämnd satsar mer på pojkar

Fritidsnämnden i Jönköping satsar fortfarande mindre på flickor än på pojkar. Det visar en ny rapport från kommunrevisionen. Av alla som utnyttjar dom saker som fritidsnämnden satsar på, så är bara 40 procent flickor.
- Jag är inte överraskad, men jag tror ändå att siffrorna är bättre än under förra mandatperioden, säger Lynn Karlsson, socialdemokratisk ordförande i fritidsnämnden. Igår tor tog fritidsnämnden ett nytt mål- och visionsprogram som ska satsa på tjejer. Men av de som utnyttjar det som fritidsnämnden satsar på idag är 40 procent flickor och 60 procent pojkar visar en ny rapport från kommunrevisionen. Rapporten visar att det inte finns ett enda område inom verksamheterna där flickorna dominerar. Däremot finns åtminstone två där pojkarna överväger stort. Det handlar om idrottshus och sprorthallar - där pojkarna är över 70 procent av användarna. Andelen pojkar på fritidsgårdarna är över 60 procent, och det är den enskilt största delen i firitdsnämndens verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".