Hägg vill ha fler EU-skeptiker i EU-toppen

Efter det svenska folkets nej till EMU, kräver nu socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg från Värnamo att man ska sparka ut stora delar av de svenska politikerna i EU-parlamentet. Detta för att ge plats åt fler EU-kritiker.
Svenska folket sa med oväntat stor majoritet nej till EMU vid folkomröstningen för en vecka sedan. och det här måste få konsekvenser när vi återigen går till valurnorna nästa år för att välja vilka politiker vi vill ska representera Sverige i EU-parlamentet. EU-parlamentarikerna ska representerar svenska folket, och deras vilja säger Carina Hägg. Så är det inte idag, menar hon. Så när det är dags att gå till valurnorna i juni nästa år måste det finnas möjlighet att rösta på EU-skeptiker och EMU-kritiker, tycker hon. Vilka av dagens parlamentariker som ska kastas ut vill hon inte säga. -De diskutionerna måste vi ta med de som ska nomineras, och som ska stå på listorna, säger Carina Hägg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".