speedway

Hela elitserien drabbas av konkursen

Speedwaysporten får det allt motigare. Idag kom beskedet om att elitserielaget Smederna, från Eskilstuna, begär sig själva i konkurs.

Detta får stora konsekvenser för de kvarvarande åtta lagen i serien, som nu kan räkna med minskade biljettintäkter och förlorade poäng som följd av att Smederna nu plockas bort ur serietabellen.

Elitserielaget Elit Vetlanda är särskilt drabbade av händelsen eftersom man imorgon skulle möta Smederna på hemmaplan och nu kan glömma biljettintäkterna till den matchen.

Och under veckan kommer Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet att bestämma hur man ska hantera Smedernas konkurs med poäng som eventuellt kommer att tas bort för de lag, som har vunnit över Smederna. Något som kommer att drabba Elit Vetlanda eftersom man vann det tidigare mötet. Förutom då att man kommer att förlora biljettintäkterna till morgondagens inställda hemmamöte mot Smederna.

Det är en mängd olika kriterier som ska uppfyllas för att man ska få förnyad elitlicens av Speedwayförbundet, bland annat får klubbarna inte ha ett negativt kapital och ett driftsunderskott i verksamheten.

Tidigare har bland annat Kaparna och Masarna gått i konkurs och när nu också Smederna kan läggas till på listan finns det starka skäl för elitserieklubbarna i Speedway att verkligen se över sin verksamhet med sponsorer, kontrakt och förarlöner. Vad det gäller Elit Vetlandas situation är Bo Wirebrand ändå optimistisk och tror inte att man ska kunna hamna i samma situation som Smederna.