Höglandsprästen förlorar jobbet

Domkapitlet i Växjö har beslutat att stänga av den präst på Höglandet som först åtalades men sedan friades från våldtäktsmisstankar. Prästen säger till Nyheterna att han är mycket besviken på domkapitlet och att han kommer att överklaga beslutet till kyrkans överklagandenämnd.
Prästen har också skickat ut ett pressmeddelande där han bland annat skriver: ''Vi vet att människor gör fel men att det som är fel kan förändras - bli förlåtet, försonat och förnyat. Jesus möter människor så. Därför är Kyrkan syndares gemenskap, till för dem som vet något om livets mörka sidor och till för sådana som handlat fel. När Växjö domkapitel nu fattat beslutet att förklara mig obehörig att utöva prästämbetet, uttrycks skamkulturens värderingar. Jag, som i tingsrätten frikänts från den anklagelse som riktades mot mig, kommer att överklaga domkapitlets beslut lika mycket för egen del som för att slå vakt om Kyrkan som syndares – de förlåtnas - gemenskap. En prästs viktigaste vittnesbörd sker inte genom det klanderfria utan genom att prästen visar att han och hans församlingsbor behöver Frälsaren.'' Pressmeddelandet är undertecknat med signaturen ”Den obehörigförklarade prästen”
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista