Stort polispådrag vid rättegång

Idag inleddes rättegången vid Ekjsö tingsrätt mot de män som misstänks för inblandning i skottdramat vid Statoilmacken i Nässjö i augusti.
under massiv polisbevakning inleddes rättegången. Det fanns ett tiotal beväpnade polsier vid tingsrätten samtidigt som alla besökare kroppsvisiterades innan de kom in i rättssalen. Det var den 17 augusti som fem män hotade en familj och sköt en 63-årig i benet, som gav livshotande skador. Anledningen till hoten var en skuld som familjen inte betalt. En av dom fem männen hade gått in som borgen, och ville enligt vittne ha sina pengar tillbaka nu. Man bestämde ett möte med 63-åringen vid en Statoil-mack i Nässjö, för att driva in skulden. När 63-åringen anländer till bensinmacken, blir han tillsagd att sätta sig vid ett bord i närheten. Därefter har en av männen fört ner sitt vapen och skjutit 63-åringen genom höger underben. Efter det hotar en annan av männen honom med ett avsågat hagelgevär och säger att han nästa gång skulle dö. Rättegången pågår i tre dagar och idag förhördes familjen. 63-åringen var inte med under dagens förhandling, utan ska vittna imorgon. De män som är åtalade nekar till brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".