Nationaldagsfirandet förändras

Det blir förändringar i nationaldagsfirandet i Anderstorp nästa år, efter en kritisk akademisk uppsats om firandet, säger Hans Henriksson i 6 juni-kommittén.
Torbjörn Bodin, som studerar etnologi i Lund, och skrivit en uppsats om Anderstorps riksbekanta firande, varnade ju här i Nyheterna igår arrangörerna för att bli alltför nationalistiska. Hans slutsatser ska diskuteras, när 6 juni-kommittén och föreningarna bakom nationaldagsfirandet i Anderstorp träffas i nästa månad. Då ska också nästa års arrangemang planeras och det blir förändringar. Bland annat tar man åt sej av kritiken för att man gett för stor plats i firandet åt vissa värderingar i samhället. Exempelvis så släppte man fram företagspolitiska utläggningar med statistik och siffror mitt under kvällsfesten i år. Det kommer inte att hända nästa sommar, lovar Hans Henriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista