CSN sparar och lägger ner kontor

Centala Studiestödsnämnden, CSN:s, kontor i Jönköping kommer att läggas ner i oktober. Detta till följd av dom besparingar som CSN genomför i hela landet där 11 av dom 25 lokalkontoren läggs ner.
I Jönköping kommer 13 personer att bli utan jobb och totalt varslar CSN 140 stycken anställda runtom i Sverige. - Jag blev naturligvis väldigt besviken för jag tycker vi gjort ett väldigt bra jobb, och framför allt är det tråkigt att jag och mina kollegor inte kommer ha något jobb längre. När man blir drabbad känns det alltid orättvist, säger Ingrid Grubbström, kontorschef på CSN i Jönköping. Nedläggningen innebär att studenterna kommer att få ringa och använda internet i större utsträckning om dom vill ha kontakt med CSN. Något som väcker irriterade reaktioner. - Det är fruktansvärt. Det är ju ändå vi studenter som drabbas av det här, hävdar Alexandra Kayhan som läser affrärsjuridik på Jönköpings högskola. Hon har varken tillgång till hemtelefon eller internetuppkoppling. CSN hoppas på att omorganisationen bland annat kommer att ge kortare telefonköer men Ingrid Grubbström tror att det kan bli en försämring till en början. - Initialt kommer man att känna av en viss kvalitétssänkning. Det kommer att ta tid innan dom kontoren som finns kvar har hittat ett arbetssätt så att man klarar av den här belastningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".