Jönköping

Mord på öppen gata

0:41 min

Uppdaterad 14.59
Polisen har fortfarande inte identifierat mannen som dödades på stadsdelen öster i Jönköping i natt.

Mannen var på väg från krogen sent i natt. När han var på Mellangatan blev han nedslagen och attackerad av tre andra personer enligt uppgifter till Nyheterna. Nyheterna har talat med en person som träffade den nu döde mannen strax innan han dog. De tre män som attackerade mannen sprang fort iväg från platsen och lämnade den nedslagne mannen kvar i sitt eget blod på marken.

Vittnet ringde polisen som kom till platsen. Det var strax före tretiden i natt. Strax därefter kom ambulansen. Men mannens liv gick inte att rädda och han dödförklarades på länssjukhuset Ryhov.

Enligt polisen så har den mördade mannen ännu inte kunnat identifieras. Polisen kallar det ett spaningsmord och de har extrainkallat en kommisson, där den grova brottsgruppen ingår tillsammans med länets krimjour. Rättsläkare är också inkallade, för att lösa gåtan, vem den döde mannen är.

Vittnet som Nyheterna har talat med har suttit flera timmar hos polisen under morgonen, för att dela med sig av det han har sett. Så polisen har nu fått en del uppgifter att gå på.

Polisen, som utreder det här som mord alternativt dråp, är mycket förtegna om vad som har hänt. Det finns fortfarande vid tvåtiden på eftermiddagen ingen gripen för mordet och identiteten på den mördade mannen är alltså fortfarande oklar.

Ett annat ögonvittne som Nyheterna har talat med och som vill förbli anonym såg vad som hände.

– Jag såg ett gäng gående på gatan, det såg ut som om de kom hem från krogen. De hojtade och tjoade men efter en stund så låg en av killarna ner på marken i en blodpöl, säger vittnet och berättar vidare att polisen snabbt kom till platsen men då hade de andra killarna försvunnit. Ambulansen kom och hämtade mannen i ilfart.

Polisen har knackat dörr i bostadsområdet på förmiddagen, för att få mer information om det som har hänt.

Olivia Kardemark har sin balkong ut mot gatan där dödsmisshandeln inträffade. Hon var inte hemma när det skedde, och hon blev chockad när hon fick reda på nyheten.

– Jag tycker att sådant här är fruktansvärt för man blir så illa berörd även om man inte vet vem det är som har blivit utsatt för det här eller vem som har gjort det här. Det känns ju inget vidare när sådant här händer. Det har känts tryggt och trevligt att bo här och det är väldigt tyst här mellan husen. Men när en sådan här grej händer så känns det väldigt obehagligt. Det känns som ett intrång på något sätt, där man bor, säger Olivia Kardemark.

En av Olivias grannar är Peter Lindberg. Han bor i ett av husen intill Mellangatan och han tycker det hela är obehagligt.

– Det är oerhört att det ska behöva hända. För det är ett lugnt område över huvud taget, men samtidigt är man inte förvånad. Det finns så många dårar ute i samhället, så det är sådant som kan hända, säger Peter Lindberg.