jönköping

Svart väska söks i mordutredning

Tre unga män är nu anhållna misstänkta för mord alternativ dråp på den 24-åring som misshandlades till döds på Mellangatan i Jönköping natten till lördagen.

Men en av de misstänkta är anhållen i sin frånvaro och söks nu över hela landet.

På en presskonferens, som nyss avslutades, vädjar åklagare Klas Lorefors om tips bland annat när det gäller en svart väska som är högintressant för utredningen.

I samband med presskonferensen berättade också kriminalkommisarie Christer Ekdahl att den av de misstänkta, som är anhållen i sin frånvaro nu jagas nu av polisen.

Det var runt tretiden i lördags natt, som ett antal personer dödsmisshandlade en 24-åring på Mellangatan i Jönköping. Två mycket unga män sitter anhållna för mord alternativ dråp och en person är anhållen sin frånvaro. De tre misstänkta är 20 respektive 21 år gamla. De är kända av polisen sen tidigare, bland annat ska 21-åringen som är anhållen i sin frånvaro ha dödshotat en parkeringsvakt som gett honom böter.

Fortfarande återstår många frågetecken om vad som egentligen hände i lördags natt och klart är att det finns fler personer som kan lämna viktiga uppgifter om vad som egentligen hände. Bland annat måste den 21-åriga mannen som är anhållen i sin frånvaro förhöras för att kunna ge en klarare bild om hur misshandeln gick till. Det säger åklagaren Klas Lorefors.