Move and Walk startar insamlingsstiftelse

Träningsinstitutet Move and Walk i Nässjö, som arbetar med att ge främst barn med CP-skador träning för att utvecklas, startar nu en insamlingsstiftelse efter att landtingen dragit in bidrag.
Move and Walk har arbetat i Nässjö sedan 1997. Varje år får 450 CP-skadade barn en fyraveckors träningsvistelse där. Priset för det är 30 000 kronor och fram tills nu har man kunnat subventionera för dem som inte får ekonomiskt stöd via sitt landsting. Men nu har man tvingats att ta bort subvventionen av ekonomiska skäl. Därför har Move and Walk startat en insamlingsstiftelse som ska få både företag och privatpersoner att bidra för att kunna fortsätta att erbjuda verksamheten oavsett vilket landsting man tillhör. För närvarande är det hälften av landstingen som betalar för den träning som ges. Jönköpings län avsätter en fast summa och när den är slut får patienterna betala själva, medan t ex Västra Götaland erbjuder alla med de aktuella funktionshindren en fyraveckorsvistelse per år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".