Linda Johannesson domare från Jönköping. Foto: Patrik Bromander/SR Jönköping
fotboll

Sverige besegrade Kina

Sverige vann över Kina med 2-0 i damlandskampen på Stadsparksvallen på söndagskvällen inför 2 918 åskådare. Linda Johannesson från Jönköping var fjärdedomare. 

Hon tror att den här matchen kan ha betydelse framöver.

– Jag hoppas att den betyder mycket. Det är inte varje dag man får A-landslaget som kommer hit och spelar fotboll och speciellt när det är två så bra lag som spelar mot varandra. Så jag hoppas verkligen att tjejerna blir inspirerade av det här runtom i Jönköping. Att de vill komma till den nivån att vara med i landslaget, säger Linda Johannesson.

Sveriges innermittfältare Caroline Seger var nöjd med lagets insats.

– Jag tycker vi gör en bra laginsats. Mycket bättre passningsspel och enklare att hålla i bollen när vi vet att Kina är väldigt skickliga och tekniska. Jag tycker vi dödar deras ytor, säger Caroline Seger.

Att det var många som såg matchen hjälpte till tycker Caroline Seger. Det var nästan 3 000 besökare.

– Det är klart att det är extra kul när det kommer publik, och jag tycker att de håller igång hela matchen. Det gör det hela ännu roligare att spela, säger Caroline Seger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".