Telemarketing ökar kraftigt i länet

Försäljning via telefon är en marknad som expanderar kraftigt i Jönköping just nu. Flera nya så kallade telemarketingföretag etablerar sig i regionen och söker framför allt, unga och hungriga säljare.
Det är framför allt på orter där det finns mycket studenter som telemarketingföretagen etablerar sig. I Linköping till exempel har telefonförsäljning varit stort länge och nu börjar branschen etablera sig även i Jönköpings län. För när det gäller försäljning på telefon så är det inte jobben man slåss om, utan de anställda. Förutom Capital Manegment har även telemarketingföretaget Cellit och Business by Phone just öppnat kontor i Jönköping. - Det problem vi har är att hitta personer som är lämpade för jobbet. Då är Jönköping en bra stad eftersom det är en universitetsstad, säger Axel Jonsson, ekonomiansvarig på Capital management.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".