Allt fler låter rusta upp gamla kakelugnar

När priset på el och villaolja stiger blir efterfrågan på att rusta upp gamla kakelugnar allt större. Patric Davidsson driver ett företag som renoverar kakelugnar och han har inte haft så mycket att göra som nu, sedan han startade sitt företag för sex år sen.
- Trenden är väldigt tydlig. Énergiskatterna, som hela tiden rusar iväg, bidrar till att gemene man är väldigt mån om att ha en fast eldstad med bränsle, säger Patric Davidsson. Han uppskattar att ungefär hälften av hans kunder kontaktar honom för att dom vill minska sina energikostnader medan den andra hälften vill ha en kakelugn för "mysfaktorns" skull, som han uttrycker det. Patric Davidsson har fått så mycket jobb att han fick anställa en person i våras och han planerar att utöka företaget ytterligare. Men trots att ökade elpriser skulle gynna hans branch så hoppas han snarare på det motsatta. - Vi har väldigt mycket arbete så jag ser gärna att elpriserna går ner. Jag är övertygad om att vi klarar oss alldeles utmärkt ändå, konstaterar han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".