Bemanningsbranschen samtalar med landstingen

Jönköpings läns landsting har, tillsammans med flera andra landsting, satt stopp för inhyrd personal. Nu vill bemanningsbranschen samarbeta med landstingen på ett nytt sätt.
- Vi inser att det ekonomiska läget är mycket svårt för landstingen, men vi har en unik kunskap att lösa bemanningsfrågor, säger Eva Östling Ollén som är förbundsdirektör för de svenska bemanningsföretagen. Eva Östling Ollén vill nu erbjuda landstingen att skriva långa avtal som skulle garantera att det finns personal på sjukhusen. Hyrläkarstoppet har tillkommit mycket beroende på de höga kostnaderna. - Det är upp till varje företag om de vill sänka priserna i framtiden, säger Östling Ollén, men vi är medvetna om att landstingen har ont om pengar. Bemanningsbranschen ska nu bjuda in landstingen till samtal om framtiden och tydliggöra att branschen vill vara en aktör för framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".