Rabatter ska få oss att byta däck nu

Från och med idag, 1 oktober, är det tillåtet att köra med dubbdäck, men det är först när första snön kommer som däckfirmorna får mycket att göra. Därför har många däckverkstäder börjat med kraftiga rabatter under oktober för att få folk att byta till vinterdäck tidigare.
Från och med nu är det tillåtet att köra med dubbdäck. Från 1 december måste man ha vinterdäck på bilen om det är vinterväglag. Men de här datumen verkar inte betyda så mycket. Det är när första snön kommer som det smäller till, och köerna till däckfirmorna växer. För däckverkstäderna kan det här vara svårt att hantera och nu börjar man ta till åtgärder för att lindra arbetstopparna. En rundringning som nyheterna gjort visar att nästan alla större kedjor och däckverkstäder har mer eller mindre stora rabatter på däck just nu för att få folk att komma tidigare. Det kan handla om några hundralappar upp till en tusenlapp för fyra däck. Men när snön kommer försvinner rabatterna, även om det är omöjligt att förutse när det sker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".