Förskingrare ännu inte dömd

För nästan två år sedan avslöjades en förskingrare i LO-facket i en ort på Höglandet. Men trots att det gått nästan två år så är inte polisutredningen färdig och inget åtal har väckts mot förskingaren. Ett faktum som irriterar LO:s ombudsman Christer Rube.
LO:s egna utredning visar att den förtroendevalda kassören på Höglandet har förskingrat 1,3 miljoner kronor sen i början av 1990-talet. Ett material som tillställts polisen, trots det har ingenting hänt. Det enda som har hänt är att utredningen flyttats runt bland poliserna på Höglandet, men själva utredningen har inte blivit klar trots att det gått nästan två år sedan förskingraren avslöjades. Ombudsmannen Christer Rube säger till Nyheterna att hans egen tro på rättsväsendet har fått sig en törn Så länge förskingraren inte har dömts i en domstol så sitter LO-facket i den här höglandskommunen i en rävsax. Försäkringsbolaget betalar nämligen inte ut några pengar. Istället har de fått låna pengar från LO centralt när deras egen kassa visade sig vara tom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista