Gislaved

Moderat struntade i att betala lön

Den Moderata politikern Mikael Kindbladh från Gislaved dras med skatteskulder på uppemot en miljon hos fogden sedan hans företag gått i konkurs. Något som går ut över fler än han själv.

Fler drabbas av Moderatens sätt att hantera företagets ekonomi. Mikael Kindbladh har låtit bli att betala ut lön till en anställd i flera månader och dessutom inte betalat skatt och arbetsgivaravgifter, det skriver Värnamo Nyheter.

När Nyheterna talar med Mikael Kindbladh, så vill han inte kommentera det som har hänt. Partikollegan Niclas Palmgren, som är ordförande i kommunstyrelsen i Gislaved, säger till Nyheterna att han känt till Kindbladhs skulder länge men att han inte vetat hur omfattande de är. Han tror i nuläget inte att Kindbladhs affärer påverkar förtroendet för Moderaterna i kommunen.

Mikael Kindbladh har flera uppdrag i kommunen, han sitter i kommunstyrelsen, fullmäktige och är 1:e vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden. Tidigare har Nyheterna berättat att han har privata skatteskulder hos kronofogden.

Nu visar det sig att han har skulder i sitt företag också. Enligt Värnamo nyheter handlar det om belopp på 700 000 tals kronor.

Den anställde på moderatens säger själv att han har fått problem med a-kassa och dragit på sig egna skulder eftersom han inte har fått någon lön. När varken arbetsgivaravgifter eller skatt betalades in till skatteverket så begärde den anställde företaget i konkurs, det uppger tidningen.

Dessutom ska det ha varit svårt att få till konkursförhandlingar med företagaren i tingsrätten. Inte mindre än tre gånger har rätten försökt kalla parterna, men moderaten har sagt att han är sjuk.

I morgon fredag är det dags för förhandlingar i tingsrätten igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista